Винні в розстрілі Небесної сотні встановлені та заарештовані – Луценко

Читать на русском

Колишній міністр внутрішніх справ та один із лідерів Майдану Юрій Луценко стверджує, що особи тих, хто розстрілював протестувальників у Києві в січні-лютому 2014 року встановлені.

Цих людей уже заарештували і будуть судити, заявив Луценко в ефірі «Першого національного», передає «Слово і Діло».

«Дії силовиків щодо розслідування вбивств на Майдані і грабування країни Януковичем: уже арештовані люди, яких підозрюють у розстрілі більше 70 людей з Небесної сотні. Вони заарештовані, й найближчим часом їм будуть винесені звинувачення в українських судах. За балістикою встановлено їхню провину, проведені експертизи та очні ставки», – повідомив Луценко.

Щоправда, жодної офіційної інформації з цього приводу на сайтах правоохоронних структур «Слову і Ділу» виявити поки не вдалося.

Нагадаємо, покарати винних у вбивствах протестувальників на Майдані Незалежності обіцяло немало політиків. Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що всі бійці «Беркуту», причетні до розстрілів людей у Києві в січні-лютому 2014 року, понесуть відповідальність.

Обіцянку оприлюднити всю інформацію про вбивць мітингувальників дав колишній в. о. Президента Олександр Турчинов. Про обов'язкове покарання за криваві події на Майдані заявляв і секретар РНБО Андрій Парубій.

Сам Юрій Луценко виконав 9 узятих на себе зобов'язань із 21, зареєстрованого системою «Слово і Діло». Ще 8 обіцянок екс-міністра, зокрема і про збереження Криму у складі України, так і залишилися невиконаними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: