Рада не дає Нищуку звільнити культурну продукцію від сплати ПДВ

Читать на русском

Міністр культури Євген Нищук повідомив, що його відомство підготувало п'ять законопроектів, які допомогли б вирішити низку проблем у галузі, але Верховна Рада постійно блокує їх розгляд.

Про це міністр культури розказав у ході прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Є п'ять законів, які ми зараз подаємо: це мораторій забудівлі в буферних зонах заповідників, це про Гаазьку конвенцію, це про збір з прокату іноземних фільмів, це про зняття ПДВ на культурний продукт національний і це закон про театрально-концертну діяльність... Ми ж подаємо, але десь в останній момент Рада блокує це», – сказав Нищук.

«У нас він (законопроект – Ред.) готовий», – додав міністр, розповідаючи «Слову і Ділу» про хід виконання своєї обіцянки щодо звільнення від сплати ПДВ національного культурного продукту.

Він розповів, що зазначений законопроект передбачає диференціацію цін на оренду українських майданчиків для виступів іноземних та українських виконавців. «Він (закон – Ред.) має вирішити проблему, яка передбачає кричущу несправедливість, коли в палаці «Україна» іде 250 тисяч оренди як для Філіпа Кіркорова, так і там для Тараса Чубая. Це просто немислимо», – сказав Нищук.

Нагадаємо, Євген Нищук 12 травня повідомив, що ініціюватиме звільнення від ПДВ національного культурного продукту.

Також 13 червня Нищук пообіцяв звернутися до Державного управління справами щодо зменшення орендної плати за малий зал палацу «Україна», який орендує «Київський академічний драматичний театр на Подолі».

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 5 обіцянок Нищука. Одну з них він виконав, звільнивши всіх заступників попереднього міністра культури Леоніда Новохатька. 4 обіцянки залишаються у стадії реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: