Тижневий дайджест станом на 17 червня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 56 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов та його заступник Руслан Крамаренко.

Голова Кабміну Микола Азаров минулого тижня в ході міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» зробив низку важливих заяв. Зокрема, за словами очільника уряду, податки підвищуватись не будуть, а, навпаки, знижуватимуться ставки деяких з них; площі зрошуваних земель на півдні України збільшаться до 2 млн. га, а також найближчим часом розпочне свою роботу новоутворена антирейдерська комісія. Крім того, під час конференції прем’єр-міністр заявив про наміри покращити позиції України в рейтингу країн за легкістю ведення бізнесу Doing business з тим, аби увійти до першої десятки.

Раніше на тижні Микола Азаров повідомив плани уряду зі збільшення обсягів видобутку газу на 2-х бурових платформах, що розташовані на шельфі Чорного моря (2013 рік - 1,8 млрд. куб. м, 2014 рік - 2,5 млрд. куб. м).

Голова КМДА Олександр Попов минулого тижня пообіцяв виділити 20-30 млн. грн. на реставрацію пам'яток культури до святкування 1025-річчя хрещення Русі.

З поміж іншого він заявив про запровадження в місті страхової медицини для деяких категорій населення та активізацію видачі в поточному році картки киянина. За словами міського очільника, в перспективі картку видадуть абсолютно всім жителям міста.

Один із заступників Олександра Попова Руслан Крамаренко окреслив рамки завершення проекту з облаштування мобільного зв’язку між станціями метрополітену. Так, за словами міського керманича, до середини липня мобільний зв'язок з'явиться на 2-х станціях метро. Завершити проект планують до кінця 2014 року.

Також Руслан Крамаренко обіцяє наступного місяця оголосити переможця конкурсу інвесторів, який візьметься за будівництво спортивних об'єктів у Гідропарку.

Протягом вказаного періоду 13 обіцянок отримали статус «Виконано» та 9 – «Не виконано».

Минулого тижня стало відомо, що, попри обіцянки київського губернатора Анатолія Присяжнюка, будівництво залізниці між Києвом та аеропортом «Бориспіль» так і не розпочалося. Також не підтвердилася обіцянка Миколи Азарова про збереження минулорічних цін на цукор.

Серед виконаних заяв слід відзначити обіцянку заступника голови КМДА Віктора Коржа про відкриття у столиці мережі "соціальних аптек", що продають ліки за знижками картки киянина, а також обіцянку міністра інфраструктури Володимира Козака про створення Адміністрації морських портів.

Станом на 17.06.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 998 персон і 14516 обіцянок, з них 8919 в процесі, 2553 виконаних і 2515 невиконаних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: