ГПУ завела кримінальну справу проти екс-глави МОЗ

Читать на русском

Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо колишнього міністра охорони здоров'я України за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, інформує «Слово і Діло».

За даними ГПУ, посадовими особами МОЗ, у тому числі екс-голови цього відомства, протягом 2011-2013 років було розтрачено 63,5 млн грн при здійсненні закупівлі імунобіологічних препаратів, лікарських засобів і виробів медичного призначення, а також коштів у сумі 279 млн грн, які були використані на закупівлю інсулінів «Індар» у ПрАТ «Із виробництва інсулінів «Індар».

Нагадаємо, з грудня 2012 року пост міністра охорони здоров'я України обіймала Раїса Богатирьова. 27 лютого поточного року на цю посаду був призначений Олег Мусій.

За час роботи на своїй посаді Богатирьова дала 39 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло», 9 з яких мають статус «виконано», 10 – «не виконано», а ще 20 обіцянок екс-міністра знаходяться у процесі виконання. Зокрема, вона обіцяла підняти рівень вакцинації населення проти складних інфекційних захворювань до 95% і закупити 1000 карет швидкої допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: