Політолог розповів, чому Клімкін – вдале призначення

Читать на русском

Висунута Президентом Петром Порошенком кандидатура Павла Клімкіна на пост міністра закордонних справ – вдале рішення, оскільки Клімкін має прекрасні відносини з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і не пов'язаний з Дмитром Фірташем або іншими одіозними олігархами. 

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла»  розповів політолог Віктор Небоженко.

«За Павлом Клімкіним не маячила фігура «РосУкрЕнерго» й Фірташа, який страшно зацікавлений сидіти радше у в'язниці Австрії та Німеччини, але не потрапити до рук американських слідчих. Тоді це мудре рішення, бо за цим чоловіком не тягнеться шлейф дружби з олігархами, а Німеччина нам вкрай необхідна у зв'язку з тим, що Путін тисне на Меркель і на Німеччину, щоб відірвати її від загальноєвропейської та атлантичної точки зору щодо України», – сказав експерт. 

Він також зазначив, що для України важливо, щоб міністр закордонних справ мав гарні стосунки саме з Ангелою Меркель і з Німеччиною для того, щоб «нейтралізувати сепаратистську тактику Путіна по відношенню до Європи». 

На його думку, Путін пов'язує великі надії саме з «особливою якоюсь німецькою точкою зору» на конфлікт між Україною і Росією. 

Нагадаємо, 18 червня Президент Петро Порошенко запропонував Верховній Раді призначити Павла Клімкіна міністром закордонних справ, Віталія Ярему – генеральним прокурором, Валерію Гонтареву – головою Національного банку. 

Також зауважимо, що в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що підтримує запропоновану Петром Порошенком кандидатуру Павла Клімкіна на пост голови МЗС. 

Як відомо, Павло Клімкін працює в МЗС з 1993 року. В міністерстві він змінив багато посад, у 2008 році став директором департаменту Європейського Союзу, в 2010 – заступником голови МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: