Тижневий дайджест станом на 11 червня 2013 року

Читать на русском

За останні два тижні до системи "Слово і діло" додано 378 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, міністр ЖКГ Геннадій Темник, міністр соціальної політики Наталія Королевська та голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул пообіцяв ліквідувати наслідки негоди в Одеській області та попередити можливі підтоплення в Україні в майбутньому. Він також озвучив плани уряду щодо розвитку туристичної галузі, а саме: в два рази збільшити в'їзний туристичний потік в Україну; в 2,5 рази збільшити надходження до бюджету від туристичної галузі; збільшити інвестиції в туристичну галузь до 40 млрд. грн тощо.

Крім того, Олександр Вілкул обіцяє прийняти довгострокову програму розвитку автомобільних доріг та надати допомогу у придбанні житла 6700 родинам протягом поточного року.

Очільник Мінрегіонрозвитку Геннадій Темник протягом минулих двох тижнів дав 11 нових обіцянок. Більшість з них стосуються підготовки до нового опалювального сезону: ремонт та реконструкція котелень; заміна теплових мереж; ремонт вулиць та доріг; підготовка необхідної вулично-дорожньої техніки; ремонт покрівель будинків, опалювальних систем, заготівля палива тощо.

Також міністр заявив про введення в експлуатацію п’яти житлових будинків в Сумах протягом поточного року.

Міністр соціальної політики Наталія Королевська протягом двох тижнів дала 13 нових обіцянок. Зокрема, цього року міністр обіцяє оздоровити не менше 40% дітей шкільного віку, збільшити допомогу малозабезпеченим сім'ям та сім'ям з дітьми до 40 млрд. грн., збільшити в півтора рази надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з виключно високою мірою втрати здоров’я, на 100% забезпечити засобами реабілітації всіх дітей-інвалідів, а також завершити реконструкцію Національного центру паралімпійської підготовки.

Окрім того, міністр обіцяє втілити низку нових ініціатив: побудувати табір «Морський», пристосований під потреби дітей-інвалідів; запровадити механізм квотування представництва жінок в органах влади та в економіці; запровадити процедуру проведення конкурсів проектів для створення підприємств, що надають соціальні послуги та запровадити соціальні карти регіонів.

Голова Дніпропетровської ОДА Дмитро Колєсніков дав 22 нові обіцянки. Серед найголовніших заяв наступні:

реконструювати СК "Метеор" в Дніпропетровську;

побудувати у Дніпродзержинську нову тренувальну базу та Льодову арену;

направити на покращення екології Кривого Рогу 1 млрд. грн.;

розпочати будівництво двох індустріальних парків;

перевірити технічний стан усіх атракціонів в області;

створити в поточному році 70 тисяч нових робочих місць;

надати цього року іпотечне кредитування 300 сім'ям у Дніпропетровській області;

зростання промислового виробництва Дніпропетровщини на 3,5%.

Протягом вказаного періоду 33 обіцянки отримали статус «Виконано» та 41 – «Не виконано».

Були вчасно виконані обіцянки міського голови Полтави Олександра Мамая про відкриття Центру реабілітації для дітей-інвалідів та голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва про завершення першого етапу реалізації проекту «Відкритий світ» (таку ж обіцянку давав віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул).

Однак невиконаними залишилось значно більше обіцянок: заява міністра агрополітики Миколи Присяжнюка про завершення весною цього року земельної реформи, заява народного депутата від фракції «Батьківщина» Олександра Бригинця про блокування з 2 червня Київради (таку ж обіцянку давав голова фракції Арсеній Яценюк).

Заступник голови КМДА Анатолій Голубченко не встиг до Дня Києва ліквідувати всі аварійні розриття в столиці, а народні депутати В’ячеслав Кутовий та Володимир Купчак, попри дані ними раніше обіцянки, покинули фракцію «Батьківщина» в парламенті.

Станом на 11.06.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 989 персон і 14460 обіцянок, з них 8886 в процесі, 2540 виконаних і 2506 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: