"Правий сектор" прийшов у Генпрокуратуру проводити люстрацію

Читать на русском

В. о. генпрокурора Олег Махніцький пообіцяв активістам «Правого сектора», які сьогодні 17 червня пікетували будівлю ГПУ, до 16:00 вирішити питання деяких кадрових призначень у столичній прокуратурі.

Про це повідомив керівник київської обласної організації «Правий сектор» Ігор Мазур, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Вони два місяці не могли вирішити це питання, але сьогодні до 16:00 нам пообіцяли прийняти рішення щодо люстрації в столичній прокуратурі», – сказав Мазур.

Він уточнив, що активісти вимагають відставки прокурора Києва Миколи Герасим'юка та його заступників. «Люди, причетні до злочинів минулої влади, не мають права обіймати ці посади», – вважає представник ПС.

У той самий час він додав, що за результатами переговорів представників громадськості з керівництвом Генпрокуратури було прийнято компромісне рішення про те, що вже сьогодні деякі працівники столичної прокуратури будуть відсторонені на час розслідування, або ж у разі встановлення фактів незаконної діяльності їх звільнять з правоохоронних органів.

Мазур також зазначив, що в разі неприйняття жодних рішень активісти планують багатотисячні пікети будівлі ГПУ.

Нагадаємо, голова КМДА Володимир Бондаренко, бувши кандидатом у мери Києва, 30 квітня заявив, що через 1 рік усі кадрові призначення в Києві будуть проходити через Люстраційний і Антикорупційний комітети. Тим часом провести люстрацію і притягнути до відповідальності суддів, прокурорів, працівників міліції, всіх посадових осіб, причетних до політичних переслідувань і порушень прав людини пообіцяла лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: