Безмерна мерія

Читать на русском

Питання київських виборів не полишає стіни парламенту від самого початку його роботи – кількість обіцянок з цього питання невпинно росте з кожним днем. А після відтермінування проведення виборів Конституційним Судом аж на 2015-й рік опозиційні сили мали б заблокувати роботу Київради, створити свої органи самоврядування або ж влаштувати революцію.

Наголошуємо, що Арсеній Яценюк та його соратник Олександр Бригинець особисто заявляли, що після 2 червня (коли міську раду можна вважати нелегітимною) опозиція заблокує роботу Київради. Такої думки не притримується провладна більшість, яка вважає себе легітимною аж до обрання іншого складу ради.

Однак замість обіцяного блокування було проведено невеличкий суботній мітинг під парасольками, який відвідало близько 300 осіб. Мітинг було ініційовано народним депутатом від партії «Свобода» Андрієм Іллєнком. Останній обіцяв в разі провалу виборів здійснити в місті – ні багато, ні мало – революцію: захопити міськраду та створювати там свої органи самоврядування. Однак мітинг під стінами ради назвати революцією аж ніяк не можна. Крім того, ніхто не згадує про ініціативу народного депутата від «Батьківщини» Андрія Павловського щодо створення в Києві комітетів самоуправління для проведення виборів.

Позиція влади в даному питанні прогнозована: вони не раз заявили про підтримку будь-якого рішення Конституційного Суду з київського питання. Не зрозуміла хіба що заява голови Верховної Ради Володимира Рибака, який наприкінці минулого року запевняв, що вибори у Києві обов’язково пройдуть в 2013-му році, і не пізніше.

Отож, не залишається іншого вибору, як звинуватити у «обезголовлюванні»  столиці Конституційний Суд, адже всі інші політичні сили чимдуж «прагнуть» віддати Київ обраному громадою меру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: