Монополії не дали Білоусу виконати травневий план

Читать на русском

Перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус поінформував про виконання бюджету за березень і квітень та недовиконання за травень.

Про це він заявив у ході зустрічі керівництва Міндоходів з представниками Українського союзу промисловців і підприємців, передає кореспондент «Слова і Діла».

«У березні нам вдалося зробити результат, тобто виконати індикатив, який поставлено. Те саме ми зробили у квітні – фактично перевиконали бюджет. В травні ми трішки недовиконали за рахунок державних монополій, які значно знизили свою платіжну здатність і податкову дисципліну», – зауважив чиновник.

Також він повідомив, що сьогодні Міндоходів активно працює над погодженням державних планів щодо великих державних монополій.

«В минулому вони були пов'язані з оптимізацією податкових платежів та великими кримінальними схемами, а саме розкраданням державного бюджету. Зараз ведеться робота щодо погодження їхніх фінансових планів, а саме НАЕК «Енергоатом», залізниці та ін», – наголосив чиновник.

Він також поділився, що одним із головних джерел, з яких «вдалося витягнути гроші», є додаткові надходження, а саме ПДВ.

Нагадаємо, сьогодні Ігор Білоус поінформував про введення змін до законодавства щодо спрощення та здешевлення акцизних марок. 

Проект «Слово і Діло» наразі зафіксував 10 обіцянок головного податківця. З ними можна ознайомитися у спеціальному огляді «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: