Тимчук: Коваля підводить відсутність команди

Читать на русском

Координатор групи «Інформаційний спротив» військовий журналіст Дмитро Тимчук упевнений, що головна проблема нинішнього керівника Міністерства оборони – відсутність власної команди.

Цю думку Дмитро Тимчук висловив у ексклюзивному коментарі кореспонденту «Слова і Діла».

«З точки зору військової він (Коваль – Ред.) – професіонал. У мирний час йому, можливо, було б місце начальника Генштабу. Тому що міністр оборони – це все-таки адміністративна посада. В нас фактично воєнний час, тому я думаю, що зараз виправдано перебування його на цій посаді», – впевнений Тимчук.

Водночас головною проблемою, з якою, на думку Тимчука, найближчим часом належить упоратися в. о. міністра оборони, є кадри.

«Його проблема в тому, що в нього нема команди. Він виходець зі збройних сил, але до цього довгий час був у інших силових структурах, прийшов із Держприкордонслужби. Своєї команди в Держприкордонслужбі в Коваля не було», – констатує керівник «Інформаційного опору». За його словами, у відомстві досі працюють ставленики колишніх скандально відомих міністрів, замінити яких ніким.

Раніше «Слово і Діло» вже писало про те, що політологи не прогнозують звільнення з посади міністрів оборони і закордонних справ за квотою Президента.

«Слово і Діло» зафіксувало 21 обіцянку в. о. міністра оборони України Михайла Коваля, з яких він виконав лише 2 – про виведення українських військових з Криму разом із технікою та зброєю і про внесення бійців АТО до списку учасників бойових дій. Ще 19 обіцянок керівника військового відомства на цю мить перебувають у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: