На чолі МінАПК Швайка виконав лише дві обіцянки з 43

Читать на русском

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано 43 обіцянки міністра аграрної політики і продовольства України Ігоря Швайки за час його роботи на нинішній посаді.

При цьому тільки дві з них отримали статус «виконано», а ще 41 заява міністра знаходиться в процесі виконання.

Зокрема, Швайка, як і обіцяв, виконав обіцянку про скасування рішення Кабміну №876-р щодо злиття трьох харківських аграрних вузів – Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Василенка, Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва та Харківської державної ветеринарної академії. Також нинішній міністр аграрної політики стримав свою обіцянку щодо завершення аудиту державних підприємств, підпорядкованих його відомству.

З інших заяв міністра звертають на себе увагу обіцянки про істотне скорочення кількості дозвільних документів для малих сільгосппідприємств, розробку та прийняття у 2015 році Аграрного кодексу, а також про спрощення механізму отримання документів на землю.

Крім того, Швайка пообіцяв скоротити кількість численних перевірок підприємців. Він також заявив, що не буде скасовувати мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Водночас Швайка пообіцяв скасувати технічний огляд сільськогосподарської техніки.

У цілому системою «Слово і Діло» зафіксовано 48 обіцянок Ігоря Швайки, які він дав у якості голови Мінагрополітики та депутата Верховної Ради. Які ще обіцянки давав міністр, можна прочитати на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: