Замість ініційованого Тимошенко розпуску КС Онопенко пропонує нових суддів

Читать на русском

Василь Онопенко вважає, що підняте напередодні виборів Юлією Тимошенко питання про ліквідацію Конституційного Суду та передачу конституційних справ судам загальної юрисдикції – суто політичне.

Про це голова Ради суддів України та колишній очільник Верховного Суду заявив, відповідаючи на запитання журналіста «Слова і Діла».

«Це питання більш політичного характеру. Звичайно, воно має право на існування. І такі ідеї виникали, коли я працював головою Верховного Суду, – заявив Онопенко. – Однак сьогодні, як мені здається, це питання не на часі».

«Я розумію ставлення до Конституційного Суду. Не можуть працювати в ньому люди, які організували по суті конституційний переворот у країні. Тому сьогодні, на мій погляд, потрібна свіжа кров», - заявив Онопенко.

Також на прес-конференції 16 червня Онопенко запропонував на розгляд громадськості кандидатури суддів Конституційного Суду, Вищої кваліфікаційної комісії, Вищої ради юстиції та Ради суддів України, затвердження яких має відбутися на з'їзді 19 червня.

Нагадаємо, на початку травня кандидат у президенти та лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що Конституційний Суд треба ліквідувати, оскільки він є занадто політизованим і не виконує своїх функцій. Конституційні питання Тимошенко запропонувала віддати на розгляд судам загальної юрисдикції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: