Голів МЗС та НБУ змінять уже на цьому тижні – журналіст

Читать на русском

На найближчому парламентському тижні Президент України Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради кандидатури на посади голів МЗС та Національного банку України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Мустафа Найєм, передає «Слово і Діло».

За його словами, головою зовнішньополітичного відомства швидше всього буде запропонований колишній посол України в Німеччині Павло Клімкін, а НБУ може очолити голова ради директорів групи «Інвестиційний Капітал Україна» Валерія Гонтарєва.

Чинному в. о. міністра закордонних справ Андрію Дещиці, за словами Найєма, пророкують посаду посла України в одній із європейських країн. «Можливо, Великобританії, але це ще під питанням», – зазначив журналіст. У той самий час він повідомив, що голови Міноборони і СБУ, швидше за все, залишаться на своїх посадах.

У свою чергу, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що Порошенко найближчими днями внесе на розгляд Верховної Ради кандидатури нових керівників силових відомств. «Це зніме нарешті питання партійних квот і протистоянь відомств. А відтак український наступ стане потужнішим», – написав Луценко в себе на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, будучи кандидатом в президенти Петро Порошенко пообіцяв, що після виборів Президента в Кабінеті Міністрів кадрових змін не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: