Правоохоронці не вберегли посольство РФ, зате затримали там провокаторів

Читать на русском

Вчора, 14 червня, правоохоронні органи затримали під час протесту біля посольства Російської Федерації у Києві окремих провокаторів.

Про це сказано в заяві Міністерства закордонних справ, оприлюдненій на сайті відомства в ніч на 15 червня.

«Обурення протестувальників було використане для спроб провокативних дій, які не відповідають усталеним нормам дипломатичних зносин і захисту дипломатичних установ», - зазначається в повідомленні.

За інформацією МЗС, влада «невідкладно відреагувала на провокаційні замахи», а уряд вживає всі заходи, щоб безпека диппредставництва була відновлена.

В МЗС також зазначають, що загальна стабілізація ситуації в Україні залежить від дій Росії, а обурення протестувальників і відповідну їх реакцію під час пікетування посольства викликала загибель українських військових у збитому проросійськими бойовиками літаку.

В той же час, протягом акції під посольством, як передає кореспондент «Слова і Діла», коли протестувальники закидували будівлю зеленкою, яйцями, а потім і бруківкою, розбивши практично всі вікна, перевернули і розбили автомобілі дипустанови, правоохоронні органи ніякого спротиву не чинили, і це при тому, що буквально навпроти посольства знаходиться частина Внутрішній військ МВС України. Біля посольства були помічені десятки молодиків в балаклавах, окремі люди розгулювали з сокирою на плечі, металевими дротами, таке інше.  


Варто зазначити, що посольство України в Москві «у відповідь» також пікетувала група людей.

Нагадаємо, вчора, 14 червня, в Луганську під час заходу на посадку проросійськими бойовиками був збитий військово-транспортний літак Збройних Сил України, внаслідок чого загинули 49 військових.

Сьогодні оголошено день жалоби за загиблими українськими військовими.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: