Операція «Ліквідація» або знищення черг до дитсадків України

Читать на русском

Нещодавно під час телевізійного проекту «Діалог з країною» Президент Віктор Янукович запевнив українців, що за 1-2 роки буде повністю вирішено проблему черг до дитячих садків. З тих пір українські чиновники всіх рівнів втратили спокій, адже кількість бажаючих відвідувати садочки лише збільшується.

Обіцянку щодо повної ліквідації черг береться виконати прем’єр-міністр Микола Азаров та міністр освіти Дмитро Табачник. Останній заявив про створення протягом наступних двох років 100 тисяч нових місць в дитсадках по всій Україні.

Показовою, зокрема, є ситуація в дитсадках Києва. Минулого року в столиці мали побудувати 10 нових дитячих садочків (по одному на кожен район міста) та відновити роботуще декількох. Однак нових дитсадків ніхто не будував – лише відновлювали роботу старих. Тим не менше, минулого року кількість місць в столичних дитсадках збільшилась на 3 тисячі. А це значить, що більшість нових місць утворили за рахунок ущільнення старих садочків.

В поточному році в Києві обіцяють модернізувати 20 дошкільних навчальних закладів, що дозволить створити 4,4 тисячі нових місць для дошкільнят. Такі обіцянки проголосив голова КМДА Олександр Попов. Зазначимо, що майже рік тому він планував в поточному році ощасливити не менше 10 тисяч маленьких киян. Дивно, що за такий короткий період часу плани міського очільника настільки різко змінилися, та ще й в не найкращу сторону. Тоді ж він обіцяв забезпечити онлайн-запис до дитсадків, що стало можливим лише нещодавно.

Зазначимо, що в поточному році також обіцяють відкрити 20 дитячих садків у Київській області, 30 – у Дніпропетровській, 50 – на Хмельниччині (протягом 2013-14 рр.); протягом двох років планують створити майже 2 тисячі нових місць у дитсадках Волині, вдвічі зменшити черги  в дитячі садки Запоріжжя і т.д.

Подібні обіцянки в декілька разів перевищують попередні показники нарощення кількості місць для дошкільнят. Сподіваємось, що реалізація масштабних планів буде під силу українським чиновникам, адже, зважаючи на швидкість примноження черг, радість можновладців від збільшення народжуваності здається все менш щирою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: