Цукрове ціноутворення

Читать на русском

Наприкінці минулого року Міністр аграрної політики та промисловості України Микола Присяжнюк заявив, що небувалий врожай цукрового буряку та обсяг виробленого цукру (2,3 млн т) дадуть можливість повністю забезпечити внутрішній ринок, зберегти цінову стабільність та створити експортний потенціал.
Проте прогнози фахівців Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор" щодо наступного маркетингового року невтішні, адже ціна на цукор може змінитися. Так, дійсно, навіть не дивлячись на скорочення посівних площ у 2012 році, значні запаси солодкого піску зможуть повністю задовольнити потреби внутрішнього ринку. Однак постійне збільшення ціни на  енергоносії може сприяти зростанню собівартості продукту на 15-20%.
Врятувати цукровиків може або фінансова підтримка з боку держави у вигляді компенсацій та пільг, або ж перехід промисловості на альтернативні види палива. На жаль, на сьогоднішній день обидва напрямки залишаються нереалізованими, а ситуація знаходиться під впливом кон'юнктури ринку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: