Поки Тарута роздає обіцянки гірникам, на шахті сталася чергова НП

Читать на русском

У ніч на 12 липня у м. Кіровське на Донеччині стався вибух у шахті, в якій знаходилося 9 гірників.

«У 3:39 12 червня на глибині 300 м в шахті в м. Кіровське стався вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння. При вибуху в шахті перебувало 9 гірників, доля яких поки невідома», - повідомляє прес-служба ГСЧС, пише «Слово і Діло».

Також повідомляється, що роботи на шахті були припинені. Станом на 7:00 доля гірників залишається невідомою. На місці події працюють оперативна група Головного управління ГСЧС України в Донецькій області, а також чотири відділення Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Міненерговугілля.

Нагадаємо, 25 березня губернатор Донецької області Сергій Тарута запевнив, що протягом двох місяців всі нелегальні шахти в області пройдуть легалізацію, а ті, які не отримають дозвіл, будуть закриті. Також він запевнив, що влада регіону найближчим часом затвердить програму боротьби з нелегальним вуглевидобуванням.

Крім того, 2 квітня голова Донецької ОДА запевнив, що шахти Центрального Донбасу закриватися не будуть.

Також Тарута заявив, що в поточному році побудує за свій рахунок пам'ятник жінкам-гірникам.

Варто відзначити, ще в 2013 році екс-президент Віктор Янукович заявив, що завданням влади є встановлення автоматизованих систем контролю безпеки УТАС на всіх шахтах України, але ця обіцянка досі чекає свого виконання. Подібні обіцянки звучали також і від інших голів колишньої влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: