Прокуратура почула Яценюка і оскаржила звільнення Лозінського

Читать на русском

Вчора, згідно з рішенням Бориспільського районного суду Київщини колишнього народного депутата Віктора Лозінського, 4 роки тому звинуваченого у вбивстві жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, випустили з в'язниці за станом здоров'я.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відреагував на це рішення вимогою до Генеральної прокуратури негайно оскаржити звільнення опального політика. Станом на ранок 12 червня рішення було оскаржене. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Прокуратури Київської області.

Про те, що Лозінський на волі, вчора повідомив Олег Ляшко. «Сьогодні вбивцю Віктора Лозінського (за рішенням суду від 4 червня) звільнили за станом здоров'я з ув'язнення. Він відбував покарання у виправній колонії номер 119 у Мартусовці Київської області з 1 березня 2010, сидіти мав до 1 березня 2020 року. Діагноз скоріш за все йому сфальсифікували, бо раніше, за свідченнями очевидців, він не хворів», - написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Арсеній Яценюк, у свою чергу, вимагає притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до цього неправомірного, на його думку, рішення. «Уряд Народної довіри висловлює категоричне несприйняття й обурення достроковим звільненням колишнього народного депутата Лозінського. Уряд вимагає термінового пояснення від в. о. Генерального прокурора щодо цього», - цитує слова політика його офіційний сайт.

Нагадаємо, у 2010 році народний депутат Віктор Лозінський був засуджений за вбивство жителя Кіровоградщини Валерія Олійника. 19 червня 2009 року нардеп застрелив Олійника на території мисливських угідь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: