Крамаренко знову говорить про мобільний зв'язок у підземці

Читать на русском

Недавно Руслан Крамаренко заявив, що рухомий мобільний зв’язок на перших станціях столичного метрополітену з’явиться з наступного місяця - це рівно через рік після того, як проект мав бути завершений.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко вперше оголосив про намір облаштувати якісний мобільний зв'язок в столичній підземці ще на початку 2012-го року. Тоді планувалося завершити облаштування нових технологій до проведення фінальної частини ЄВРО-2012.

Однак протягом року, що минув, згадані технології не були введені в експлуатацію. Хоча тендер був завершений ще навесні минулого року, договір з підрядником ТОВ «ЕСУ», який займається облаштування мобільної мережі, був підписаний лише в жовтні. «Проблема в тому, що ЕСУ хоче бути не просто підрядником з будівництва, а оператором, якому інші учасники повинні платити за доступ», - розповів тижневику «Комментарии"  генеральний директор «МТС Україна» Іван Золочівський.

Про свою ініціативу Руслан Крамаренко вдруге згадав лише в березні цього року. За його словами, втілювати проект розпочнуть з наступного місяця, а завершать до кінця року. Однак жодних повідомлень про умови контракту, на яких зійшлися чиновники з підрядником, не повідомлялось.

Насамкінець, мимоволі задаємося питанням про доцільність реалізації подібних проектів, адже шум в застарілих вагонах підземки під час руху настільки сильний, що важко почути навіть сусіднього пасажира?.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: