Порошенко вже зекономив гроші, аби виконати свої обіцянки щодо армії

Читать на русском

Президент Петро Порошенко доручив Кабміну направити на забезпечення Збройних Сил та потреби учасників антитерористичної операції кошти, передбачені на проведення другого туру виборів президента.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Глава держави зазначає, що з огляду на те, що вибори відбулися без необхідності проведення повторного голосування, економія бюджетних коштів склала понад 600 млн. грн. Зважаючи на це, Петро Порошенко пропонує уряду направити зазначені кошти на фінансування військовослужбовців», - зазначають в президентській прес-службі.

Заощаджені гроші, зокрема, мають бути витрачені на покращення озброєння особового складу та забезпечення його засобами захисту і технікою.

У зв'язку з цим Порошенко пропонує Кабміну подати до парламенту законопроект про внесення змін до держбюджету.

Нагадаємо, системою «Слово і Діло» зафіксована низка обіцянок Петра Порошенка стосовно забезпечення потреб військовослужбовців, проведення антитерористичної операції на сході та фінансування силового блоку.

Зокрема, Порошенко обіцяв, що солдати української армії, які беруть участь у бойових діях, будуть отримувати 1000 грн на день. Крім того, будучи кандидатом в президенти, Порошенко заявив, що чисельність української армії буде збільшено.

Також Порошенко пообіцяв запровадити обов'язкове страхування для військовослужбовців, що беруть участь в АТО і зробити все, щоб військові не мали проблем із матеріально-технічним забезпеченням.

Загалом проект «Слово і Діло» зафіксував 70 обіцянок Петра Порошенка, виконаними з яких є 13. Які саме обіцянки Порошенка були виконані — можна дізнатися на нашому сайті.    

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: