Тижневий дайджест станом на 20 травня 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень до системи "Слово і діло" додано 130 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, міністр інфраструктури Володимир Козак та заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Геннадій Темник минулого тижня представив докладний план виконання відомством заходів з реалізації програми активізації економіки на 2013-2014 рр. Він повідомив обсяги фінансування заходів з модернізації галузі ЖКХ, плани з будівництва доступного житла, масштаби проведення ремонтних робіт в будинках, оновлення ліфтового господарства, встановлення лічильників тощо.

Міністр також запевнив, що впровадження інвестиційних програм в галузі ЖКГ відбуватимуться без збільшення тарифів.

Міністр інфраструктури Володимир Козак під час прес-конференції на минулому тижні також зробив низку важливих заяв. Зокрема, він повідомив, що відомство планує закупити 1325 вагонів для «Укрзалізниці», провести масштабну електрифікацію колій та розпочати виробництва електровозів на "Луганськтепловозі" з другого півріччя 2014-го року.

Також міністр поділився планами щодо будівництва І черги нового контейнерного терміналу в Одеському порту, де сподіваються вже восени цього року обслужити перший корабель.

Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко повідомив, що наступного місяця в столиці буде реалізовано низку проектів: на перших станціях метрополітену з'явиться рухомий мобільний зв'язок, відбудеться перший земельний аукціон, а також відкриється сайт «Київського інвестиційного агентства».

Окрім того, минулого тижня Руслан Крамаренко запевнив киян, що Кабмін надасть місту фінансування для початку будівництва метро на Троєщину.

Протягом вказаного періоду 27 обіцянок отримали статус «Виконано» та 45 – «Не виконано».

Слід підкреслити, що, попри обіцянки багатьох політиків, за підсумками першого кварталу поточного року за докладний перегляд держбюджету ніхто не брався, а, отже, й не збільшено видатків до місцевих бюджетів. Крім того, довгоочікуваний реверс газу зі Словаччини також не розпочався, а партія «УДАР» не оприлюднила зібраного ними списку злісних корупціонерів.

Станом на 20.05.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 988 персон і 13893 обіцянки, з них 8894 в процесі, 2483 виконаних і 2434 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: