Мусію дадуть грошей на боротьбу з туберкульозом

Читать на русском

У МОЗ інформують про погодження заявки України до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на фінансування програм протидії туберкульозу та СНІДу.

«Загальна сума заявки на період 2015-2017 роки складає 123,7 млн дол. США. Ці кошти стануть додатковим джерелом фінансування заходів, передбачених загальнодержавними цільовими програмами за напрямками «ВІЛ-інфекція» та «Туберкульоз» та будуть спрямовані на забезпечення доступу до послуг з профілактики та лікування даних захворювань, реалізацію програм догляду та підтримки хворих», - інформує прес-служба МОЗ, передає «Слово і Діло».

В той же час, до відправлення в секретаріат Глобального фонду, яке заплановане на 15 червня, фінальний варіант проекту планується доопрацювати.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олег Мусій пообіцяв, що незабаром буде затверджено універсальний єдиний клінічний протокол лікування туберкульозу. Крім того, Мусій обіцяв, що програма реімбурсації ліків буде поширена на ВІЛ/СНІД та туберкульоз.

Поточний рейтинг Олега Мусія в системі «Слово и Діло» складає 9% - він виконав тільки 2 з 22 зафіксованих проектом обіцянок, ще 20 його обіцянок знаходяться у процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: