Азаров дурив голову українцям щодо безвізового режиму з ЄС

Читать на русском

Екс-прем'єр-міністр Микола Азаров не виконував рекомендацій Євросоюзу щодо введення безвізового режиму з Україною, тим самим відтягувавши таку можливість.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише «Слово і Діло».

«Попередній голова уряду пан Азаров обманював вас, кажучи, скажімо, що для отримання безвізового режиму Україна повинна спочатку легалізувати гомосексуальні шлюби. ... ЄС вимагає лише, щоб людей не дискримінували за жодними ознаками», – пояснив Сікорський в інтерв'ю ZN.UA.

Крім того, Сікорський зазначив, що Україна може розраховувати на введення безвізового режиму з Євросоюзом у разі чіткого виконання рекомендацій ЄС. Він також пообіцяв, що ЄС «ані на міліметр не відступиться» від виконання Україною технічних умов для введення безвізового режиму.

Нагадаємо, 13 травня стало відомо, що Україна може отримати безвізовий режим з Грецією, Болгарією та Румунією в рамках Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва.

Раніше в. о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що українці зможуть їздити без віз до країн ЄС вже до кінця поточного року


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: