Порошенко отримає пакет допомоги в 48 млн доларів

Читать на русском

США надали Україні 48 млн доларів на підтримку правоохоронних органів, а також для проведення демократичної та економічної реформ. 

Про це йдеться в повідомленні Білого дому, пише «Слово і Діло».

«Сполучені Штати сповнені рішучості підтримати демократичні реформи в Україні, економічний розвиток країни та її територіальну цілісність. ... Україні буде додатково виділено 48 млн дол, щоб допомогти українському уряду провести ключові реформи, посилити правоохоронні органи і зміцнити національну єдність», – заявив віце-президент США Джозеф Байден.

Також повідомляється, що таке розпорядження було винесено згідно з домовленостями, які досягли Президент України Петро Порошенко і президент США Обама на зустрічі 4 червня.

Джозеф Байден також зазначив, що виділені кошти повинні піти на боротьбу з корупцією та енергетичну безпеку, під якою США розуміють чисельне скорочення імпорту російських енергоносіїв.

Крім того, на сайті відомства нагадують, що загальна фінансова допомога Україні від США в 2014 році склала 184 млн дол.

Нагадаємо, раніше США надали Україні держгарантії під кредити на суму 1 млрд доларів.

Зауважимо, що 8 лютого заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США і Європа не будуть надавати фінансової допомоги Україні, якщо вона не стане на шлях реформування.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 68 обіцянок Петра Порошенка, з яких він уже виконав 13. Зокрема, виконаною була обіцянка про перемогу в першому турі виборів президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: