Співпраця Папієва з Міненерговугілля провалилася

Читать на русском

В рамках співпраці Чернівецької ОДА з Міненерговугілля минулого року на розвиток соціальних об’єктів Сокирянського району та міста Новодністровськ, де будується Дністровська ГАЕС, мали виділити 60 млн. грн. Крім того, планувалося придбати для області три реанімобілі та завершити будівництво насосної станції. За підсумками року жодна ініціатива не була виконана.

Новодністровськ та Дністровська ГАЕС

Наприкінці квітня 2012-го року відбулося підписання додатку №3 до трьохсторонньої Угоди про співпрацю між Міністерством енергетики та вугільної промисловості, Чернівецькою облдержадміністрацією та обласною радою. Коментуючи Угоду, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв запевнив, що протягом 2012-го року Сокирянському району та місту Новодністровськ виділять 60 млн. грн. на розвиток соціальних об’єктів. Нагадаємо, що саме тут під егідою Міненерго ведеться будівництво Дністровської ГАЕС, що передбачає виконання значних соціальних ініціатив для регіону.

Однак, згідно з офіційною відповіддю Чернівецької ОДА, для Новодністровська упродовж минулого року фактично виділено лише 4,5 млн. грн., а для Сокирянського району - 7,5 млн. грн. Ще 4 млн. грн. районна влада отримала з державного бюджету. Таким чином, регіон отримав лише 16 млн. грн. замість 60-ти обіцяних.

Реанімобілі

Окрім того у 2012-му році, згідно зі згаданою Угодою, для медичної галузі краю мали виділити 3,6 млн. грн на придбання трьох реанімобілів. Однак у Чернівецькій ОДА повідомили, що кошти на придбання реанімобілів взагалі не планувались і зазначені транспортні засоби не отримувались.

Насосна станція

Будівництво насосної станції на водозаборі «Очерет» минулого року також не було завершено. Вартість цього об’єкту складає майже 4,5 млн. грн. Тим не менше, у 2012-му році на даний об’єкт було передбачено фінансування лише на 708 тис. грн. В поточному році передбачено фінансування ще на 550 тис. грн. Зазначених коштів, звичайно ж, недостатньо, тому роботи будуть завершені лише при наявності додаткових ресурсів у місцевому бюджеті.

Хто саме не виконав свої обіцянки – Міністерство чи чернівецькі чиновники – ми відповісти не беремося, однак про соціальну відповідальність перед населенням при масштабному будівництві говорити не доводиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: