Пам’ятник Голодомору у Вашингтоні мав з’явитися ще минулого року

Читать на русском

Ганна Герман згадала про пам’ятник жертвам Голодомору у Вашингтоні, який мав бути споруджений ще минулого року.

Ганна Герман, народний депутат та позаштатний радник Президента Віктора Януковича, нещодавно заявила про початок будівництва пам’ятника Голодомору у Вашингтоні. «Справді, свого часу було ініційовано побудову пам’ятника Голодомору у Вашингтоні. Це було ще за президента Ющенка. А як і більшість ініціатив минулої влади, все це залишилося лише добрими намірами», - підкреслила народний депутат в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Однак вона не згадала, що за «нової» влади спорудженням пам’ятника опікувався колишній міністр закордонних справ та нинішній віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко. Ще на початку 2011-го року він обіцяв завершити меморіал до 2013-го року.

Однак за два роки будівництво навіть не розпочиналось. В жовтні минулого року надзвичайний і повноважний посол України у США Олександр Моцик поінформував, що меморіал жертвам Голодомору відкриється у Вашингтоні лише в листопаді 2013-го року. При цьому посол зауважив, що будівництво об'єкту почнеться на початку 2013-го року. Нині ж Ганна Герман обіцяє розпочати будівництво меморіалу лише влітку.

Таким чином, відкриття пам’ятника до 80 річниці Голодомору, яка відзначатиметься наприкінці листопада, видається все більш примарним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: