Шлапак розповів, що обіцяного Порошенком «нового життя» через рік не буде

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що в 2015 році соціальні стандарти будуть підвищені тільки на рівень інфляції.

«Максимум, що ми можемо собі дозволити в 2015 році – це підвищення соціальних стандартів, а саме прожиткового мінімуму та окладу працівників першого розряду тільки на рівень індексу споживчих цін», – заявив Шлапак під час виступу у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

При цьому, за словами міністра, витрати для основних розпорядників бюджетних коштів будуть передбачені на рівні 2014 року, в тому числі на оплату праці та енергоносії.

Також Шлапак повідомив, що наступного року Кабінет міністрів прогнозує інфляцію на рівні 5,4%. Нагадаємо, раніше голова Національного банку України Степан Кубів заявив, що за його прогнозами рівень інфляції в Україні в 2015 році не перевищить 3-5%.

Як відомо, 26 травня новообраний президент Петро Порошенко пообіцяв, що вже через тиждень після виборів президента українці побачать позитивні зміни в країні, а через рік істотно зміниться сама Україна.

Поточний рейтинг відповідальності Олександра Шлапака становить 22% – він виконав 5 обіцянок з 23, зафіксованих системою «Слово і Діло». 3 обіцянки політика числяться як невиконані, а ще 15 його заяв мають статус «у процесі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: