Діти-сироти: чи є життя після повноліття?

Читать на русском

Наша дбайлива держава після досягнення повноліття підопічними їй дітьми-сиротами залишає їх на вулиці без будь-яких коштів, житла та перспектив для життя. Ті нечисленні ініціативи, які стосуються даної проблеми, рясніють нереалізованістю. Так торік не відкрилися обіцяні соціальні гуртожитки у Смілі та Кіровограді, а на Волині не вистачило житла для 14-ти сиріт.

Наприкінці січня поточного року голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук запевнив, що до кінця березня житлом будуть забезпечені всі діти-сироти, що досягли повноліття та випускаються із інтернатних закладів освіти. Однак станом на 1 квітня 2013 року із загальної кількості сиріт житлом забезпечено лише 51-го випускника, ще 14 вихованців інтернатів залишаються безхатченками.

Політичній кмітливості та передбачливості незмінного волинського губернатора Бориса Клімчука можна лише позаздрити. Про волинських сиріт-безхатченків він заговорив в кінці січня, а рівно через місяць це ж питання було піднято під час діалогу Президента з країною. Тоді ж Гарант пообіцяв започаткувати спеціальну програму із забезпечення дітей-сиріт житлом. Не менш «ясновидящим» виявився і голова Миколаївської облради Ігор Дятлов, який заявив про будівництво в області соціального гуртожитку для дітей-сиріт 20 лютого – за два дні до марафону «Діалог з країною».

Принагідно хочемо повідомити, що минулого року, попри обіцянки місцевих керманичів, не відкрилися соціальні гуртожитки для дітей-сиріт в містах Сміла (Черкаська обл.) та Кіровоград.

Ми ж бажаємо згаданим обласним очільникам наснаги у виконанні їх обіцянок – пропрезидентських і ні – аби після інтернатів сироти не залишалися напризволяще посеред вулиці. Також сподіваємося, що хто-небудь абсолютно випадково додзвониться до Президента в прямому ефірі, та донесе до його відома, що звичайній молоді також трішечки вривається терпець поневірятися по орендованим квартирам, гуртожиткам, або ж продаватися в іпотечне рабство.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: