Ігор Білоус: досьє обіцянок головного фіскала

Читать на русском

Новопризначений голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус дав 9 обіцянок на посаді першого заступника міністра доходів і зборів України. Всі вони поки що знаходяться в процесі виконання, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, у квітні 2014 року він пообіцяв прийняти новий Податковий кодекс і скоротити кількість податків з 20 існуючих сьогодні до 10. Також Білоус запевнив, що головним його завданням на посаді першого заступника голови Міндоходов з питань податкової політики є стабілізація податкових надходжень. Разом з тим чиновник заявив, що податок з обороту вводитися не буде.

Крім того, Білоус пообіцяв ввести для підприємців Криму новий механізм сплати податків і закликав їх перереєструвати свій бізнес в інших областях. Він також запевнив, що Міністерство доходів і зборів ініціюватиме звільнення кримчан від оподаткування на період окупації Криму Росією.

Серед усього іншого чиновник пообіцяв не підвищувати податкове навантаження на бізнес, який сумлінно платить податки, перевірити співробітників Міндоходов на детекторі брехні і запевнив, що на сайті Держказначейства будуть публікуватися списки з інформацією про повернення ПДВ. «Відповідно, ЗМІ матимуть можливість відстежувати, кому і як відшкодовується цей податок», – пояснив Білоус.

Нагадаємо, 27 травня в результаті реорганізації Міністерства доходів і зборів України була створена Державна фіскальна служба, головою якої 4 травня став перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: