500 дітей спробують евакуювати з ДНР

Читать на русском

В «Укрзалізниці» заявили, що керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки завадило залізничникам вивезти понад 500 дітей-сиріт з Луганська.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби «УЗ», передає «Слово і Діло».

У повідомленні сказано, що для вивезення 500 сиріт з Луганська залізничники сформували спеціальний додатковий потяг з 11 вагонів, який відправився з Одеси. У Луганськ склад повинен був прибути вранці 5 червня за спеціально розробленим графіком.

Однак, як зазначили в «УЗ», керівництво ДНР дало вказівку Донецькій залізниці повідомити Одеську та Придніпровську залізниці, що цей поїзд прийматися не буде.

«500 дітей-сиріт чекає на вивезення із зони атаки, УЗ півночі шукає вагони по всіх засіках, щоб дати додатковий поїзд на Луганськ, а вранці представники ДНР оголошують нам, що будуть перешкоджати вивезенню дітей із м'ясорубки, в яку вони перетворили регіон», – написав у себе в Facebook перший заступник гендиректора «Укрзалізниці» Максим Бланк.

Разом з тим у Донецькій залізниці звинувачення про відмову вивозити дітей з Луганська не прийняли, назвавши інформацію «УЗ» некоректною і такою, що не відповідає дійсності. У прес-службі ДЗ повідомили, що Донецька залізниця «вживає всіх можливих заходів для гарантування безпечного перевезення жителів Донбасу». Також у відомстві зазначили, що 29 травня і 3 червня вони власними рухомими складами вивезли 416 дітей зі Слов'янська і Краматорська до Сімферополя.

Нагадаємо, 29 квітня терористи вивезли 200 дітей зі Слов'янська. Пізніше з'ясувалося, що п'ять автобусів з дітьми зі Слов'янська вирушили до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: