На посаді голови СБУ Наливайченко виконав 1 обіцянку з 9

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 9 обіцянок голови Служби безпеки Валентина Наливайченка за час його тримісячної роботи на нинішній посаді.

При цьому 8 з них станом на 4 червня мають статус «в процесі», тобто згодом можуть виявитися як виконаними, так і проваленими, а одна обіцянка отримала статус «виконано».

Зокрема, було виконано обіцянку не допустити проведення жодних військових операцій у день президентських виборів 25 травня.

Виконання решти заяв Наливайченка, даних ним протягом трьох місяців, поки не підтверджено. Зокрема, у стадії реалізації знаходяться заяви повернути в бюджет України кошти з арештованих рахунків попередньої влади, а також знищити сепаратистів, які будуть відкривати вогонь проти українських силовиків і мирних жителів. Крім цього, Наливайченко запевнив, що в Донецькій області будуть затримані всі, хто виходитиме зі зброєю за периметр безпеки, а також гарантував захист усім співробітникам СБУ в АР Крим.

Крім цього, голова СБУ має намір дочекатися повернення на батьківщину екс-президента Віктора Януковича для проведення його допиту в Генеральній прокуратурі, після чого Наливайченко пообіцяв заарештувати Януковича й провести над ним публічний суд.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 42 обіцянки Валентина Наливайченка, які він дав, будучи головою Служби безпеки України, народним депутатом і членом партії «УДАР».

Нагадаємо, що 24 лютого 2014 року парламент звільнив з посади голову СБУ Олександра Якименка. Тимчасово уповноваженим ВРУ по роботі СБУ став Валентин Наливайченко. Пізніше рішенням у 333 голоси народних депутатів Наливайченко був призначений головою СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: