У Раді знову заговорили про візовий режим із Росією

Читать на русском

Народний депутат від фракції «УДАР» Сергій Каплін заявив, що введення воєнного стану на Донбасі і, як наслідок, візового режиму з Російською Федерацією, це питання недовгого часу.

«Сьогодні потрібно набратися політичної волі й оголосити воєнний стан у двох областях. Це одразу дасть можливість застосувати фактичний візовий режим з Росією... В Донецькій і Луганській областях у будь-якому випадку буде введено воєнний стан, це лише питання часу», – цитує Капліна прес-служба« УДАРу», пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що ще два місяці тому нинішня влада «не могла уявити», що буде ухвалювати ті чи інші рішення під час війни з РФ. «Зараз ми це робимо щодня. Так само буде і з воєнним станом», – підкреслив нардеп.

Нагадаємо, про введення візового режиму з РФ уже заявляла ціла низка політиків. Так, у ході своїх передвиборних кампаній про це заявили Олег Ляшко та Олег Тягнибок.

Також в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця пообіцяв увести візовий режим для росіян у відповідь, якщо Росія ухвалить таке рішення в односторонньому порядку.

8 квітня віце-прем'єр-міністр Олександр Сич, відповідаючи на запитання про перспективи введення візового режиму з Росією, заявив, що в умовах постійної загрози з боку російських екстремістів держава просто зобов'язана це зробити.

Сергій Каплін дав 20 обіцянок, які зареєстровані в системі «Слово і Діло». Всі вони поки не виконані. Зокрема поки не реалізовано його обіцянку через суд позбавити повноважень депутатів-сумісників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: