Азаров та Охматдит – історія одного непорозуміння

Читать на русском

Чи спіткає лікарню Охматдит та ж сама доля, що і  "Дитячу лікарню майбутнього" колишнього Президента Віктора Ющенка? Судячи з історії обіцянок Миколи Азарова Охматдиту, реконструкція лікарні триватиме ще довго.

Серед дев’яти обіцянок Прем’єр-міністра щодо модернізації Охматдиту шість не виконано. Більшість з них стосуються будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу, який досі не здано в експлуатацію. Наразі будівництво затримується через недостатнє фінансування.

Зазначимо, що Микола Азаров ще на початку 2011-го року обіцяв перетворити Охматдит на  сучасну дитячу лікарню, з чим пов’язувалося завершення будівництва нового корпусуЗгодом він обіцяв, що лікарню добудують в 2012-му році, чому також не судилося збутися.

Наступним згаданим Миколою Азаровим дедлайном завершення будівництва був перший квартал поточного року, з яким співпали непорозуміння та затримки на будівництві лікарні. Тоді ж, за його словами, мало відкритися й відділення з пересадки кісткового мозку, яке планують розмістити в новому корпусі.

Крім того, минулого року до Охматдиту так і не потрапив лінійний прискорювач, хоча, за словами Прем’єр-міністра, він мав там бути ще в грудні.

Більше того, свого часу Микола Азаров обіцяв добудувати й згадану лікарню майбутнього: в листопаді 2011-го року він заявляв, що «не базікати треба», а вирішувати питання з реалізації проекту. Тоді ж – півтора роки тому - він повідомив, що лікарню можна добудувати вже за рік. 

Однак ні лікарні майбутнього, ні нового корпусу Охматдиту й досі не побудовано. Скільки разів відкриватиметься лікарня обіцянками Прем’єра, та коли відкриється насправді нікому не відомо. Отож не треба базікати!

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: