Мінрегіон полагодить труби на 3 мільярди гривень

Читать на русском

Протягом наступних двох років Міністерство регіонального розвитку планує витратити на реконструкцію систем водовідведення 3 мільярди гривень, а згодом - ще 10.

Однак попередні «досягнення» українських чиновників з облаштування водопроводів, м'яко кажучи, не вражали, а проблеми з водопостачанням можна зустріти практично у всіх регіонах України. Так колишній мер Херсона та нинішній народний депутат від Партії регіонів Володимир Сальдо за шість років не спромігся налагодити безперебійне водопостачання в місті. Не реалізовані також обіцянки чиновників з облаштування цілодобового водопостачання в Донецькій області та Сімферополі.

Географія «водних» проблем не обмежується південними регіонами. З кожним роком погіршується якість води у житомирському водосховищі «Відсічне», а єдиний водогін не може забезпечити місто безперебійним постачанням води. Попри обіцянку голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука, минулого року новий водогін для міста так і не побудували. Незважаючи на обіцянку міського голови, воду по годинам отримують і в Ковелі.

За словами очільника Мінрегіону Геннадія Темника, протягом наступних двох років в Україні буде проведено реконструкцію та будівництво понад 500 км водопровідно-каналізаційних мереж, 150 насосних станцій та 45 водозабірних споруд.

Для реалізації зазначених ініціатив чиновники планують залучити близько 3 млрд. грн. під державні гарантії, а згодом – ще близько 10 млрд. шляхом залучення кредитів у мыжнародних фінансових установ (для порівняння, минулого року на зазначені цілі було направлено лише 630 млн. грн). Таким чином, річне фінансування ремонту водовідведення збільшено майже в 2,5 рази.

Отож, плани високопосадовців із залучення кредитів на ремонт систем водопостачання просто вражають. Сподіваємось, що практика освоєння залучених мільярдів зміниться, а ремонт водовідведення не перетвориться в окозамилювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: