Тижневий дайджест станом на 29 квітня 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 108 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Міністр соціальної політики Наталія Королевська, Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький та заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Міністр соцполітики Наталія Королевська минулого тижня окреслила низку ініціатив з посилення захисту прав жінок. Особливу увагу Міністр зосередила навколо проблеми насильства над жінкою в сім’ї. За її словами, в Україні буде прийнято Державну програму підтримки сім'ї, а також розроблено державні стандарти щодо організації профілактичної роботи у сфері протидії насильству в сім’ї. Більше того, Міністр бере під власний контроль питання створення притулків та центрів допомоги для жінок.

Також Наталія Королевська пообіцяла вирішити питання нарахування пільгових пенсій для військових та держслужбовців, які працюють в зоні відчуження.

Очільник Міненерго Едуард Ставицький минулого тижня представив очікувані обсяги нарощення переробки нафти в Україні. Так, за словами Міністра, вже з червня будуть збільшені обсяги переробки нафти на Кременчуцькому НПЗ.

Едуард Ставицький також обіцяє переглянути цінову політику нафтотрейдерів на бензин А-95 та дизпаливо. Ціни на зазначені соціальні марки палива будуть зменшені. За словами Міністра, ціна на бензин А-95 не повинна перевищувати 10,5-11 грн.

В. о. Першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко минулого тижня оглянув зсувонебезпечні території Києва, і пообіцяв, що міська влада обов’язково виконає всі необхідно роботи з укріплення ґрунту на 120-ти небезпечних ділянках. Для отримання додаткового фінансування, за словами чиновника, КМДА буде звертатися до уряду.

Минулого тижня Анатолій Голубченко також запевнив, що держадміністрація ініціюватиме визначення термінів «пересувна торгівля» та «автоторгівля» задля врегулювання подібного виду бізнесу в столиці.

Протягом вказаного періоду 23 обіцянки отримали статус «Виконано» та 38 – «Не виконано».

Весняний паводок в Україні, як і обіцяв Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, пройшов без значних ускладнень. Серед невиконаних обіцянок високопосадовців слід згадати затримку відкриття нового лікувально-діагностичного корпусу лікарні "Охматдит", що за словами Прем’єр-міністра мало відбутися ще в І кварталі поточного року, а також затягування переговорів щодо створення газотранспортного консорціуму з управління українською ГТС. Крім того, попри обіцянку Міністра енергетики Едуарда Ставицького, утилізаційний збір на іномарки в Україні й досі не запроваджено.

Станом на 29.04.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 988 персон і 13557 обіцянок, з них 8767 в процесі, 2433 виконаних і 2355 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: