Сумний досвід Каськіва в будівництві LNG-терміналу не злякав Євтушенка

Читать на русском

Екс-голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів за час свого перебування на посаді не зміг виконати жодної з десяти обіцянок з приводу будівництва в Україні LNG-терміналу.

Але така статистика попередника і складність реалізації подібних проектів не завадила новому голові агентства Сергію Євтушенку також зробити низку заяв щодо участі України в будівництві LNG-терміналу. 

Так, 18 квітня Євтушенко заявив, що очікується підписання меморандуму між урядами України та Хорватії про співпрацю в рамках проекту з будівництва LNG-терміналу в Адріатичному морі. Крім того, 28 травня Євтушенко заявив про зацікавленість Австралії в інвестуванні в будівництво українського LNG-терміналу.

Щоправда, нинішньому керівнику Агентства з інвестицій та управління національними проектами поки що далеко до Владислава Каськіва, який очолював установу з 2010 по 2014 рік. У нього в пасиві – 2 невиконані обіцянки, зареєстровані системою «Слово і Діло». Перша – про зростання обсягу інвестицій у національні проекти (в тому числі будівництво LNG-терміналу) у 2013 році. Друга – про оприлюднення 10 липня того самого року технічного звіту про можливість розміщення морської платформи для LNG-терміналу.

Ще 8 обіцянок експерти сайту визначили такими, що не могли бути виконані з об'єктивних причин та були перенесені до архіву. Зокрема, Каськів планував запустити відповідний термінал вже у 2016 році, однак його будівництво не почалося й дотепер.

Крім того, обіцянки щодо будівництва терміналу для отримання скрапленого газу давали також Микола Азаров, Віктор Янукович, Юрій Бойко, Едуард Ставицький.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: