Вибори-2014 в Україні: хто і що обіцяв

Читать на русском

Напередодні дострокових президентських виборів, які пройшли 25 травня, політиками було роздано багато обіцянок щодо недопущення їх зриву і фальсифікацій. 

Проект «Слово і Діло» вирішив з'ясувати, хто з них свої обіцянки виконав, а хто провалив.

Зокрема, 25 квітня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевнив, що уряд України буде робити все можливе для того, щоб Росії не вдалося зірвати президентські вибори в Україні.

Схожу заяву також дав перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема. А саме, він заявив, що 25 травня президентські вибори відбудуться, і їх визнає весь світ. У свою чергу голова МВС Арсен Аваков пообіцяв не допустити зриву виборів в Україні, незважаючи на спроби сепаратистів на сході країни. Відзначимо, що ці обіцянки міністри виконали – вибори в Україні відбулися, як і було заплановано.

Водночас, незважаючи на обіцянку секретаря РНБО України Андрія Парубія, що вибори відбудуться в більшості районів Донецької та Луганської областей, 25 травня терористам таки вдалося зірвати проведення президентських виборів в більшості округів на Донбасі, в результаті чого явка виборців у цих регіонах була рекордно низькою. З тієї самої причини статус «не виконано» отримала обіцянка міністра Кабінету міністрів Остапа Семерака. Нагадаємо, 24 травня він запевнив, що уряд готовий дати відповідь на будь-які спроби терористів зірвати вибори.

Говорячи про фальсифікації, варто зазначити, що міжнародні спостерігачі зафіксували низку порушень, які, однак, не вплинули на загальний результат виборів. Таким чином, обіцянка в. о. Президента Олександра Турчинова про те, що влада докладе максимум зусиль, щоб на виборах у травні не було жодних фальсифікацій, отримала статус «виконано».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: