Київські вибори: в пошуках єдиного кандидата

Читать на русском

Політичний ажіотаж навколо виборів мера Києва набирає обертів: з кожним днем збільшується кількість обіцянок та заяв політиків з даного приводу.

Так нещодавно народний депутат від партії «Батьківщина» Володимир Бондаренко запевнив, що його однопартійці до кінця тижня визначать свого кандидата на посаду мера Києва. Не виключив він і висування кандидатури Петра Порошенка, який, однак, не є членом партії. Про свій рішучий намір прийняти участь у київських виборах заявив інший "батьківщинівець" Микола Катеринчук. Єдине, що може його переконати не робити подібного кроку – балотування на посаду київського мера лідера «УДАРу» Віталія Кличка.

В будь-якому випадку, зазначене рішення Миколи Катеринчука ставить під загрозу виконання обіцянок опозиціонерів щодо висування єдиного кандидата від трьох опозиційних партій на вибори в Києві. Зазначимо, що один з лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов раніше заявляв, що фракція буде виключати зі своїх лав будь-яких депутатів, які не погодяться з висуненням єдиного кандидата.

Віталій Кличко, хоча й не визначився щодо своєї кандидатури на посаду столичного очільника, однак пообіцяв, що на виборах обов’язково переможе опозиційний кандидат. З ним не погоджується діючий голова КМДА Олександр Попов, який впевнений у власній перемозі.

Рішуче відмовився йти на вибори у якості кандидата колишній київський мер Леонід Черновецький, а також діючі столичні очільники - секретар Київради Галина Герега та заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. Подібні заяви лунали й від лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Минулого тижня була оголошена ще одна важлива заява від опозиції – Юрій Луценко запевнив, що до кінця року опозиція визначить єдиного кандидата на президентських виборах 2015-го року. Жодних ймовірних кандидатів, окрім ув’язненої Юлії Тимошенко, опозиція поки що не називає.

Отож, визначати єдиних кандидатів в мажоритарних округах на парламентських виборах опозиції вдавалося відносно швидко, чого не скажеш про столичні та президентські вибори. Воно й не дивно, адже округів було аж 225, а київський мер, як і Президент, лише один.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: