Тижневий дайджест станом на 22 квітня 2013 року

Читать на русском

За минулий тиждень до системи "Слово і діло" додано 100 нових обіцянок від представників центральних та регіональних органів влади. Серед головних фігур – Віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко, Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков та голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко минулого тижня окреслив терміни реалізації проекту із запуску української ракети-носія «Циклон-4» на бразильському космодромі Алкантара. Так очікується, що до кінця 2014-го року відбудеться перший запуск ракети. В подальшому урядовці планують здійснювати на космодромі в Бразилії по декілька запусків комерційних супутників щорічно.

Також Юрій Бойко окреслив низку невідкладних заходів, які вживатиме влада для забезпечення нормального функціонування полігону твердих побутових відходів №5 біля села Підгірці, що недалеко від Києва. В перспективі планується побудувати на полігоні підприємство з переробки відходів.

Міністр екології Олег Проскуряков минулого тижня пообіцяв, що до 2015-го року в Україні буде вдвічі збільшено площу заповідних зон. Також Міністр обіцяє до кінця поточного року вивезти з України останні 8 тонн пестицидів, які залишилися з радянських часів.

До того ж, Олег Проскуряков звернув увагу на проблеми екологічного стану міста Калуш Івано-Франківської області, де все ще не завершено роботи з консервації небезпечного Домбровського кар’єра. На рекультивацію кар’єра в цьому році буде направлено 150 млн. грн. Також відомством заплановано проведення робіт з очищення від токсичних відходів полігону гексахлорбензолу в Калуші, після чого на ньому обіцяють провести рекультивацію та озеленення.

Кіровоградський губернатор Андрій Ніколаєнко пообіцяв придбати кисневий та дихальний апарати для Вільшанської центральної районної лікарні, а також сучасний кисневий концентратор для Ульяновської лікарні.

Окрім того, кіровоградський очільник планує перетворити кіровоградський бейсбольний стадіон на сучасний спортивний комплекс, а також посприяти у встановленні огорожі навколо обласного центру еколого-натуралістичної творчості та облаштувати спортивний майданчик.

Протягом вказаного періоду 26 обіцянок отримали статус «Виконано» та 38 – «Не виконано».

Попри обіцянку представника Президента України у Верховній Раді Юрія Мірошниченка, Глава держави минулого тижня так і не виступив з посланням до парламенту. Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук не впорався з низкою минулорічних обіцянок. Зокрема, губернатор відновив роботу лише 54 дитсадків зі 100 обіцяних та не зміг поновити нормальну роботу музичної фабрики у Житомирі.

Станом на 22.04.2013 року в системі «Слово і діло» налічується 987 персон і 13449 обіцянок, з них 8722 в процесі, 2410 виконаних і 2317 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: