ЦВК і АП не знають, хто повинен перераховувати голоси на київських виборах

Читать на русском

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що перераховувати голоси виборців на місцевих виборах ЦВК не має права.

«Повторний перерахунок голосів ЦВК не здійснює. У нас законодавчо немає таких повноважень», - сказав Магера, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

Таким чином, він прокоментував заяву виконуючого обов'язки в. о. голови адміністрації президента Сергія Пашинського, який сьогодні заявив, що у зв'язку з фальсифікаціями на виборах до Київради, ЦВК доручено провести перерахунок голосів по всіх виборчих дільницях.

За словами Магери, ЦВК не володіє інформацією про подібне доручення. Він також додав, що організацією і проведенням виборів у Києві займається Київська міська виборча комісія.

Разом з тим, як зазначив Магера, ЦВК може лише затверджувати форми документів, роз'яснити закон про місцеві вибори, формувати склад територіальних виборчих комісій області і районів, та в деяких випадках - розглядати скарги про бездіяльність територіальних комісій лише відносно невстановлення результатів виборів.

Нагадаємо, раніше в. о. Президента України Олександр Турчинов доручив Центральній виборчій комісії негайно провести перерахунок голосів на виборах до Київради по всіх виборчих дільницях Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: