У Кличка марять, що депутати Київради від УДАРу будуть у більшості

Читать на русском

Народний депутат та керівник виборчого штабу УДАРу на місцевих виборах у Києві Ірина Геращенко заявила, що, згідно паралельного підрахунку голосів, які веде політична сила, «ударівцям» у Київраді дістанеться 32 місця за партійним списком.

Крім того, кандидати від УДАРу отримали надзвичайну підтримку киян у більшості мажоритарних округів, на яких перемогли їхніх 48 висуванців. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт партії Віталія Кличка.

За словами Геращенко, за УДАР віддали свої голоси понад 40% жителів столиці.

Крім того, нардеп вказала на численні факти фальсифікацій, які зафіксували члени дільничних комісій та спостерігачі по всьому Києву. «Ми маємо інформацію про спроби сфальсифікувати результати виборів кандидатами Пузановим і Курінним. Ми вимагаємо чесного встановлення результату, де зараз намагаються пролізти в Київраду представники колишньої команди Черновецького», - заявила Геращенко.

Між тим, викликає подив той факт, що результатів підрахунку голосів на виборах столичних мера та депутатів немає і по цей день. Станом на ранок 29 травня, коли відбулося останнє оновлення інформації за результатами обробки електронних протоколів, ТВК не мала даних по 227 дільницям. І це у той час, коли інформація про результати голосування на президентських виборах була опублікована ще вчора.

Київські журналісти та громадські діячі підозрюють, що таке зволікання пов'язане з масштабними фальсифікаціями. Так, за інформацією Сергія Лещенка, партії «Демократичний Альянс», що за даними екзит-полів набрала 3,7% голосів виборців, у Київському тервиборчкомі нарахували менше 3% голосів. «Правда, тервиборчком не може дорахувати 200 дільниць — тому що треба мати зазор, щоб переписати голоси однієї партії іншій», - пише Лещенко.

Віталій Кличко виконав 35 із 159 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Що саме наобіцяв своїм виборцям імовірний майбутній мер Києва - дивіться в нашому рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: