Обіцянки про візовий режим з Росією були кинуті на вітер

Читать на русском

У системі «Слово і Діло» зафіксовано щонайменше чотири обіцянки українських політиків щодо введення візового режиму з Росією, яким, практично зі стовідсотковою ймовірністю, збутися не судилося.

Днями це підтвердив і спікер МЗС Євген Перебийніс. Він повідомив, що питання про візи з Росією не стоїть на порядку денному у відомстві, оскільки аналіз, який був проведений МЗС та іншими органами влади, свідчить про те, що такий крок більше вдарить по громадянам України, ніж по громадянам Росії.

Варто відзначити, що 8 квітня 2014 року віце-прем'єр-міністр Олександр Сич, відповідаючи на питання про перспективи введення візового режиму з Росією, запевнив, що в умовах постійної загрози з боку російських екстремістів держава зобов'язується це зробити.

Трохи пізніше про необхідність введення візового режиму з Росією заявив сам в. о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця. Чиновник пообіцяв ввести візовий режим для росіян у відповідь, якщо таке рішення буде прийнято з боку Росії.

Варто відзначити, що у своїх передвиборних програмах про введення візового режиму з РФ заявляли також кандидати в президенти Олег Тягнибок  та Олег Ляшко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: