Економіка повинна бути економною: що встиг наобіцяти Павло Шеремета

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 24 обіцянки міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети за час його роботи на нинішній посаді.

При цьому 3 з них станом на 29 травня мають статус «виконано», а ще 21 знаходиться в процесі реалізації, тобто згодом може виявитися як виконаною, так і проваленою.

Наприклад, Шеремета вирішив питання щодо здешевлення та спрощення ведення бізнесу в Україні. Також нинішній міністр економрозвитку пообіцяв, що для українських товарів будуть повністю відкриті європейські ринки, і свою обіцянку стримав. Крім того, заява Шеремети про те, що на початку травня в Україну прийдуть перші транші фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду також отримала статус «виконано».

Серед решти заяв міністра звертають на себе увагу обіцянки про недопущення дефолту в Україні і про врегулювання ситуації, пов'язаної зі зростанням цін на паливо. Також чиновник запевнив, що до 2016 року Україна увійде в 10-ку країн-лідерів за легкістю ведення бізнесу. Разом з тим, Шеремета пообіцяв всіляко стимулювати і розвивати підприємництво.

На пост міністра економічного розвитку і торгівлі України Шеремета був призначений 27 лютого 2014 року. Поточний рейтинг відповідальності міністра становить 12%. Серед усіх його заяв системою «Слово і Діло» поки що не зафіксовано жодної невиконаної обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: