Симоненко благає європейських комуністів врятувати КПУ від закриття

Читать на русском

Лідер Компартії України Петро Симоненко розраховує, що європейські партії лівої ідеології допоможуть КПУ уникнути заборони діяльності цієї політсили в Україні.

Про це глава КПУ заявив на зустрічі з лідером Партії європейських лівих П'єром Лораном, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Компартії.

«Ми повинні протистояти процесу заборони Компартії, не допустити посилення правих. З товаришами в Чехії і в Німеччині, знаючими європейське законодавство і вимоги Венеціанської комісії, ми обговорили можливість участі адвокатів у захисті Компартії України», - підкреслив він.

Симоненко, зокрема, звернувся до Лорана з проханням сприяти КПУ в цьому питанні.

Нагадаємо, в. о. Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов 13 травня заявив, що ініціюватиме закриття Компартії України.

Сергій Каплін, народний депутат від партії УДАР, 20 травня пообіцяв, що до 15 липня тимчасова слідча комісія з розслідування діяльності КПУ надасть звіт про свою роботу.

Раніше обіцянки про заборону діяльності КПУ неодноразово озвучували депутати від фракції ВО «Свобода».

Рейтинг відповідальності Петра Симоненка в системі «Слово і Діло» станом на сьогоднішній день складає лише 12%. Він зумів виконати 8 з 69 обіцянок, зафіксованих проектом, ще 15 обіцянок лідера КПУ були провалені.

16 травня Симоненко заявив, що КПУ не буде голосувати в парламенті, поки не зупиниться антитерористична операція на сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: