Аваков виконає свою обіцянку за рахунок батальйону «Донбас»?

Читать на русском

Командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко прийняв пропозицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про входження першої роти батальйону до Національної гвардії України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Мною, командиром добровольчого батальйону «Донбас» прийнято рішення прийняти пропозицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про створення на основі першої роти «Донбасу» батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної гвардії України», - повідомив Семенченко.

За словами Семенченка, батальйон увійде до Нацгвардії як військова частина нового типу з мінімумом бюрократії та збереженням структури командування. Його основним завданням стане розвідка, протидиверсійні, штурмові операції та захист державного кордону від мобільних груп диверсантів і терористів. Командир підкреслив, що не менше 75% особового складу військового формування мають бути вихідцями з Донбасу.

Таким чином, саме «Донбас» може стати третім батальйоном Національної гвардії, яку Арсен Аваков обіцяв підсилити новими підрозділами. Так, 2 травня міністр внутрішніх справ заявив, що Нацгвардія поповниться другим батальйоном, і вже 27 травня бійці внутрішніх військ отримали підкріплення. Тоді ж заступник міністра Сергій Яровий зазначив, що МВС займається формуванням третього батальйону Національної гвардії.

Арсен Аваков виконав 15 обіцянок із 54, зафіксованих системою «Слово і Діло». Ще 9 обіцянок, зокрема, про присутність міліції під час підрахунку голосів на виборах 25 травня, міністр не виконав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: