Темник відремонтує всі ліфти в Україні

Читать на русском

Міністр ЖКГ Геннадій Темник нещодавно запевнив, що в Україні буде модернізовано абсолютно всі застарілі ліфти, а також відновлено непрацюючі.

Задля цього відомство планує залучити 1 млрд. грн. інвестицій під державні гарантії. За словами Геннадія Темника, наразі в Україні - близько 92-х тисяч ліфтів, чотири тисячі з яких не працюють і більше 20% потребують модернізації та капітального ремонту. Зазначимо, що колишній очільник Міністерства ЖКГ Анатолій Близнюк в 2011-му році повідомляв, що в Україні існує шість тисяч непрацюючих ліфтів. Отже, якщо вірити підрахункам обох політиків, то минулого року було введено в експлуатацію дві тисячі непрацюючих ліфтів, і мільярдні кредити при цьому не залучалися.

Ліфти завжди були проблемним місцем українського житлово-комунального господарства: серед більш, ніж 30-ти зареєстрованих в системі «Слово і діло» обіцянок стосовно оновлення ліфтового господарства виконано лише три. Так черкаський міський голова Сергій Одарич, як і обіцяв, у 2009-му році провів у місті капітальний ремонт 175-ти ліфтів. Мер Сімферополя Віктор Агеєв також виконав свою обіцянку, хоча і більш скромну. Так в 2011-му році в повному обсязі були виконані роботи з капітального ремонту 78-ми ліфтів в житлових будинках міста.

На відміну від згаданих міських очільників, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов минулого року відремонтував лише 159 ліфтів з 324-х запланованих. Раніше, в 2011-му році, в Києві було замінено близько 300 ліфтів проти 500 обіцяних Олександром Поповим. В поточному році голова КМДА обіцяє замінити близько тисячі  ліфтів в столиці, а до 2015-го року – вісім тисяч.

Нинішній голова Харківської ОДА Михайло Добкін, перебуваючи на посаді мера Харкова, замінив  лише 48 ліфтів з обіцяних 230-ти. А незмінний міський голова Вінниці Володимир Гройсман в 2011-му році не спромігся відремонтувати й 25-ти ліфтів. Нинішній Віце-прем’єр-міністр та колишній голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул в 2010-му році відремонтував лише 141 зі 189-ти обіцяних ліфтів області.

Ось так і виконуються обіцянки щодо оновлення ліфтового господарства в Україні. Наостанок додамо, що жодна проблема у нас не обходиться без оригінальних шляхів її вирішення. Так народний депутат від фракції Партії регіонів Сергій Гриневецький планує побороти бездіяльність влади у вирішенні питання модернізації ліфтового господарства шляхом прийняття державної програми «Ліфти України». Ми ж з нетерпінням чекаємо на програми «Дороги України» та «Політики України» - після цього всі існуючі проблеми держави будуть вирішені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: