Мазурчак не виконав жодну обіцянку перед Київським зоопарком

Читать на русском

Колишній заступник голови КМДА Олександр Мазурчак приділяв достатньо багато уваги Київському зоопарку, що мало наслідком велику кількість розданих обіцянок. Однак жодна з даних обіцянок не була виконана.

Так в 2011-му році Олександр Мазурчак пообіцяв побудувати океанаріум при Київському зоопарку, який наступного року мав би відкрити свої двері для киян та гостей столиці. Однак замість будівництва нового приміщення для океанаріуму його вирішили розмістити в приміщенні мавпятнику, що врешті-решт було заборонено адміністративним судом Києва.

Ще однією невиконаною обіцянкою Олександра Мазурчака перед Київським зоопарком є поповнення його тваринного різноманіття. Так влітку до Київського зоопарку замість обіцяних трьох слонів доправили лише одного. Більше того, Олександру Мазурчаку не вдалося забезпечити безпеку наявних тварин в зоопарку - було зафіксовано факти неналежного харчування звірів. Протягом 2012 року в зоопарку загинуло декілька тварин, зокрема, уссурійський ведмідь, плямистий олень, бурий ведмідь, крокодил, страус і лама.

Не сприятиме безпеці тварин і той факт, що в зоопарку досі не встановлено камер відеоспостереження. Нагадаємо, що Олександр Мазурчак обіцяв встановити 20 відеокамер в Київському зоопарку ще до кінця минулого рокуВраховуючи зазначені обставини, не дивно, що Київський зоопарк так і не потрапив до Міжнародної асоціації зоопарків.

Останнім зобов’язанням Мазурчака перед зоопарком було недопущення передачі звіринця у приватні руки та перенесення його в інше місце. Сподіваємось, що нові київські очільники зможуть краще подбати про київський звіринець та виконати головну обіцянку - не допустити знищення зоопарку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: