Петренко безкоштовно проконсультує постраждалих на Майдані

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко підписав розпорядження надати сім'ям «Небесної сотні» і постраждалим на Майдані безкоштовну правову допомогу.

Про це повідомляється на сайті Мінюсту, пише «Слово і Діло».

«Люди, які ціною власного здоров'я і життя завоювали вільну, демократичну Україну, повинні отримати належний правовий захист від держави. Сьогодні я підписав доручення, згідно з яким така допомога надаватиметься всім постраждалим під час Майдану і сім'ям Героїв Небесної Сотні», - зазначив Павло Петренко.

Нужденні зможуть отримати безкоштовну допомогу стосовно складання документів, консультацій, роз'яснень та медіації. Крім того, постраждалі зможуть безкоштовно звернутися в державні нотаріальні контори за послугами пов'язаними з оформленням спадщини.

Мін'юст повідомляє, керівники територіальних органів юстиції мають вжити заходів з надання зазначеної допомоги, у разі звернення зазначених категорій осіб в неприймальні дні або години.

Нагадаємо, 23 травня 2014 міністр соцполітики Людмила Денисова  повідомила, що порядок виплат допомоги постраждалим під час акцій протесту розроблений і затверджений.

Раніше 21 травня уряд виділив 11, 7 млн. грн на здійснення цих виплат.

Нагадаємо, Павло Петренко був призначений міністром юстиції 27 лютого 2014 року. У загальній складності системою «Слово і Діло» зафіксовано 44 обіцянки  Петренка, які він дав як на чолі Міністерства юстиції, так і в якості народного депутата від «Батьківщини». Рейтинг його відповідальності за станом на 26 травня становить 18% - всього він виконав 8 обіцянок, ще 35 його заяв  знаходиться в процесі виконання. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: