Чи допоможе «Самопоміч» Садового киянам

Читать на русском

Після виборів у Київраду за партійними списками проходять дев'ять партій, в тому числі партія мера Львова Андрія Садового «Самопоміч». Оскільки більшості киян відомо не так багато про партію Садового та її представників, «Слово і Діло» вирішило зупинитися на цьому питанні детальніше.

Міським головою Львова Андрій Садовий став у 2006 році, а вже через 4 роки був переобраний на цю посаду повторно. Серед останніх досягнень Садового на посаді мера - початок масштабного ремонту доріг, нової транспортної схеми, а також перебудова велодоріжок та велопарковок.

Відзначимо, що громадська організація «Об'єднання Самопоміч» заснована Андрієм Садовим у жовтні 2004 року і лише через 8 років було прийнято рішення про створення однойменної політичної партії. Перша п'ятірка кандидатів у депутати до Київради від партії Садового виглядає наступним чином:

№ 1 в списку Наталія Шульга, кандидат біологічних наук; № 2 - Сергій Гусовський, засновник мережі ресторанів; № 3 - Логвін Андрій, генеральний директор і співзасновник компанії modnaKasta; № 4 - Гапчук Максим, фінансовий директор страхової компанії «Княжа Vienna Insurance Group». Закриває п'ятірку генеральний директор телеканалу «24» Андрейко Роман. Відзначимо, що канал «24» запустив у січні 2006-го сам мер Львова.

Поточний рейтинг відповідальності Садового в системі «Слово і Діло» становить 32%, що є, в середньому, досить високим показником серед інших мерів українських міст. Але в той же час чверть своїх обіцянок міський голова Львова провалив. Зокрема він не виконав дві свої обіцянки щодо появи в місті низькопідлогового трамвая, в тому числі Львівського виробництва. Також Садовий обіцяв, що в 2013 році між Львовом та Лондоном відкриють прямий авіарейс, але станом на травень поточного року пряме сполучення між містами так і не з'явилося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: