У Присяжнюка не можуть порахувати фруктосховища

Читать на русском

Не фруктами єдиними будуть ситі українці, адже замість 10-ти обіцяних Миколою Присяжнюком фруктосховищ  минулого року було відкрито лише п’ять.

В грудні минулого року Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк запевнив, що до кінця місяця в Україні буде введено в експлуатацію ще 10 фруктосховищ. Однак у відповідь на наш запит в Міністерстві повідомили, що протягом всього 2012-го в Україні було побудовано та введено в експлуатацію лише п’ять фруктосховищ загальною ємністю 7,7 тис. тонн.

В той же час, голова Вінницької ОДА Микола Джига обіцяв минулого року відкрити у Вінницькій області сім фруктосховищ. І згідно з офіційною відповіддю облдержадміністрації, лише у Вінницькій області минулого року було введено в експлуатацію шість фруктосховищ.

В якому з двох держорганів нам відповіли вірно, ми сказати не беремося. В будь-якому випадку, 5-ти чи 6-ти відкритих фруктосховищ не вистачить для того, щоб реалізувати амбітні плани Прем’єр-міністра Миколи Азарова, який обіцяє повністю забезпечити країну фруктами власного виробництва, і розпочати продавати їх на експорт.

Ще більш примарною здається ця обіцянка, враховуючи, що минулого року так і не було виконано плану із засадження фруктових садів. Так за інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства, в 2012 році було закладено 3,06 тис. гектарів фруктових садів, хоча Микола Присяжнюк обіцяв щонайменше 3,5 тис. гектарів. Нагадаємо, що в 2011-му році цей показник склав 3,1 тис. гектарів.

Тим часом в українських магазинах продовжують продавати заморські овочі та фрукти, а чиновники не натішаться родючим українським чорноземам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: